Blana piele si design
PAGINA CU TITLU DE PREZENTARE
Blana si pielea sunt accesorii speciale, atît ca articol vestimentar, cît şi ca obiect de decor. Impuse doar de un design deosebit al camerei în care sunt utilizate, blana si pielea devin elementul principal dintr-o încăpere. De aceea, aceste piese sunt considerate obiecte singulare. Efectul estetic creat este unul cald şi primitor, dar poate fi şi dinamic şi excentric, atunci cînd blana folosită este o blana nobila.(covoare din blana disponibile aici) Există mai multe stiluri în care aceste blănuri sunt utilizate. Locuinţele minimaliste folosesc covoarele din blană albă si neagra sau combinatia lor în living-room sau un fotoliu îmblănit în holul de trecere.(covoare din piele disponibile aici)
Locuinţele country decorează dining-room-ul cu covoare din blănuri de vulpe şi iepure. În locuinţele de la munte blănurile sunt nelipsite din faţa şemineului, dar si de pe paturi.
Natural şi artificial
Sunt întîlnite două tipuri de blănuri: naturale şi artificiale. La început, blănurile naturale predominau, devenind un accesoriu al bogăţiei şi luxului. Ele erau tratate special pentru a rezista în timp uzurii şi agenţilor degradanţi (schimbări de temperatură, curăţare chimică, vopsiri). Blana falsă este realizată din material sintetic, obţinut din ulei prelucrat, care încearcă să imite 100% înfăţişarea blănii naturale. Şi aceasta este tratată chimic, pentru a rezista frecării, uzării sau curăţării repetate.Chinchilla, mielul Persian şi nurca sunt cele mai scumpe blănuri realizate vreodată, dar şi cele mai frumoase.
O blană de lamă sau alpacă, capră de Siberia sau vacă indiană pot completa cu căldură un interior realizat în spirit alpin, country sau tradiţional nordic.
Dacă se caută accente exotice, tribale, sălbatice, se pot utiliza blănuri cu modelul unei girafe, zebre sau cămile.
Dar orice tip de blană se foloseşte şi oricare este contextul în care ea se amplasează, imaginea creată capătă un aer extravagant, glossy degajând în acelaşi timp o senzaţie de confort maxim.